Hoe werkt het?

Openwaterzwemmen.nl

Openwaterzwemmen.nl is de verzamelplek om de Swims van diverse locaties op één platform inzichtelijk te krijgen. Dit maakt het voor de niet-verenigingszwemmer heel makkelijk om in te schrijven voor een Swim bij jou in de buurt.

Ben je geïnteresseerd in zwemmen en zou je het openwater wel een keer willen proberen? Vind je het lekker om buiten in de natuur te zwemmen, maar ben je ook benieuwd naar je tempo? Of ben je in training voor een triatlon? Lees dan snel verder op dit platform.

Ben je een wedstrijdzwemmer, lid van de KNZB en wil je graag meedoen met een programmanummer van een openwaterwedstrijd? Dan verwijzen we je graag door naar olowis.noww.nl.

Over de Swims

De Openwater Swims werden voorheen vaak prestatietochten genoemd en zijn zwemtochten voor de recreatieve zwemmers. 

Openwater Swim Challenge

Ga jij de challenge aan en duik jij het openwater voor een echte openwaterzwemtocht? Hier vind je de Openwater Swim Challenge bij jou in de buurt en kan je inschrijven voor een 1000m, 2000m of 5000m. Jouw tijden worden opgenomen, zodat jij weet hoe snel je jouw afstand hebt afgelegd. Deelnemen mag met een wetsuit en/of een sporthorloge.

De Swimba Swim

Wil jouw kind ook eens meedoen met een echte openwaterzwemtocht? Dat kan tijdens de Swimba Swim, speciaal voor kinderen van 6 t/m 16 met een zwemdiploma. Zoek de Swimba Swim bij jou in de buurt en schrijf jouw kind in de voor 250 meter, de 500 meter of de 1000 meter. Ouders of begeleiders mogen meezwemmen. Voor kinderen t/m 12 jaar is begeleiding die meezwemt verplicht.

Organisatie

De organisatie van de Swim Challenges en Swimba Swims ligt in handen van lokale organisaties (vaak zwemverenigingen of een stichting). Deze organisaties voorzien jou als zwemmer, via dit platform, van de nodige informatie en zorgen voor een goed verloop van de Swims.

Openwaterzwemmen.nl verzamelt de Swims van diverse organisaties op één platform.

Deelnemen

Zoek via de pagina evenementen een Swim bij jou in de buurt en kies afstand die je graag wilt doen. Lees meer informatie over de betreffende Swim en schrijf je in. Voordat je het betaalproces in gaat wordt je gevraagd een profiel aan te maken.

Kijk ook bij onze veelgestelde vragen voor meer informatie.